Sådan får du glæde og livslyst (tilbage)

Du kan få det godt igen. Også selvom du har haft det skidt længe. Du kan blive glad. I terapien kommer vi to til sammen til at se nærmere på, hvad der udløser og vedligeholder de triste følelser hos netop dig. Vi ser på hvilke følelser, der ligger neden under tungsindet, og hjælper dig med at håndtere dem. Så du kan få det godt.


Derfor bliver du deprimeret

Desværre er der mange af os som rammes af depressioner i disser år. Vi oplever at miste meningen, håbet og drømmen for en tid. Vi lever i en grænseløs og stressende tid med et massivt krav om konstant bevægelse. Der er meget lidt plads til os som de hele mennesker vi er - fyldt med blandende følelser og fejl. Når vi bliver deprimerede, bliver vi dem, der bærer de problemer, der er i tiden. Samfundets problemer bliver til vores. Det er samtidens syn på mennesket der er syg, men os der lider.
Vi føler os handlingslammede og magtesløse. Låste. Vender det indad, bliver selvbebrejdende og usikre - ulykkelige. Det pres der kommer udefra, bliver også til et pres indefra. Vi tænker, at vi bør tage os samme - at det er vores egen skyld. At vi ikke gode nok. Depressionen omslutter os.
Men der er en anden vej.

Bestil en tid her

Advarselstegn på depression

Når vi taler om at være deprimerede, kan det dække over flere ting:

  • Du oplever en livskrise, fx har du har mistet en nær person, dit arbejde eller måske har du måtte opgive en fremtidsdrøm.
  • Du kan have det som om livet meningsløst eller håbløst. Du kan opleve tomhedsfølelse eller tristhed. Du er ulykkelig.
  • Du kan have en tendens til at bekymre dig over stort og småt, blive handlingslammet eller tungsindig.
  • Du bebrejder dig selv og er selvkritisk.
  • Du kan have svært ved at komme op om morgenen, og gøre det du plejer at gøre.
  • Du har svært ved at mærke glæde også ved de ting som før gjorde dig glad.
  • Du bliver gal uden nogen egentlig grund eller har svært ved overhovedet at mærke dine følelser.

Læs mere på PsykologBloggen

Depression har jævnligt været et tema på PsykologBloggen. Læs med her, få flere tanker om psykologi og det at være menneske og få gode råd til at komme videre.