ferie uden stress
Ferie uden stress: Slip præstationspresset og afliv myten om den perfekte ferie
28. juni 2018
Behandling af depression - Når gode råd ikke virker, og hvorfor vi ikke selv kan se, hvad vi ikke ved
Behandling af depression – Når gode råd ikke virker, og hvorfor vi ikke selv kan se, hvad vi ikke ved
22. januar 2019
Vis alle

Bøger der heler

Bøger om terapi

Bøger om terapi

Når der er drøn på de sociale aktiviteter, er noget at det bedste jeg ved et afbræk med en god bog. Jeg elsker bøger der heler, om terapi og eksistens.
Her er et par af mine ynglings bøger. De handler om at genfinde sin styrke og hele sine følelsesmæssige traumer.
Og de kan varmt anbefales!

Den der lever stille

  • Af Leonora Christina Skov

En selvbiografi om hvordan overfladen kan se ‘rigtigt’ ud i det røde parcelhus i Helsinge. Men bag facaden luer en anden virkelighed. Det er beretningen om, hvordan det er, at vokse op i et strengt kontrolleret hjem. Det handler om overlevelse når Christina kæmper for ikke at gøre sin mor ked af det, eller far vred. Overlevelse og et desperat håb om, at de så vil elske hende.

Tilbagerejsen

  • Af Eva Axelsen og sissel Bakke

En skøn norsk fortælling om forandring gennem terapi, skrevet af en klient og en psykolog i fællesskab.
I centrum for fortællingen står Sissels forhold til sin far. Det er en bog om, hvordan vi bliver stærkere, når vi går ind i vores indres sorteste mørke og ser sandheder i øjnene. – Også selvom sandhederne handler om overgreb begået af dem vi elsker.

Barn af kontrollerende forældre

  • Af Dan Neuharth

En varm selvhjælps bog. En af mine ynglings bøger om terapi. Den giver dig mulighed for, på et dybere plan, at forstå, hvordan børn af kontrollerende forældre, som voksne kæmper med fx perfektionisme, dårligt selvværd eller har det svært i nære forhold. Kontrollerende forældre begår den fejl at de overbeskytter deres børn, tager beslutninger for dem udfra deres egne ønsker, eller stiller for store krav ifht barnets alder og evner. Læs bogen, genkend dig selv og få gode ideer til at komme stærkt videre.

Ord som forløser

  • af Maria Cardinal

Endnu en selvbiografi om en kvinde, der gennem 7års psykoanalyse for optrævlet den fortid, der er forklaringen på hendes årelange fysiske og psykiske sygdom. Det er efterhånden et klassisk værk, og selvom det er mange år siden jeg læste den, så står den tydeligt i min erindring. Det er en virkelig smuk fortælling!

Lysgrænsen

  • Af Katrine Marie Guldager

Lysgrænsen er på en gang en en erindringsbog og en bog om terapi. Det er en nøgtern beretning om at komme til rette med livets op- og nedture – og om at nå til en ny forståelse af sig selv. Lige som ‘Den der lever stille’ er bogen skrevet i Danmark hvilket gør at de fine nuancer og beskrivelser giver bogen et ekstra lag af genkendelighed.

Bli’r jeg nogen sinde god nok – hjælp til døtre af narcissistiske mødre

  • Af Karyl McBride

Hvis man kan se bort fra den amerikanske fremstilling, er her en fantastisk bog om, hvordan det er at vokse op som datter til en narcissistisk mor. Bogen er af mere selvhjælps-agtig karakter og hjælper dig i tre faser: At erkende problemet, sådan påvirker en narcissistisk mor hele dit liv, og bryd den narcissistiske arv. Som datter af en narcissistisk mor må du tilpasse dig hende, for at gøre dig fortjent til hendes kærlighed. Du må leve op til hendes forventinger, afkode og tilpasse dig hendes luner og tilsidesætte dine egne følelser og behov.

Vi kan ikke ændre på vores fortid, men vi kan give os selv den gave, det er at slutte fred med den og finde vores plads i verden – i stedet for at forsøge at leve op til andres forventninger og ønsker.

De her bøger inspirerer til netop den frigørelsesproces:)

Hvad kan i anbefale af gode bøger?

Kh og god jul
Tenna

Kontakt mig her

Comments are closed.