PsykologBloggen
15. februar 2017
Tænk Positivt – Når Optimisme Giver Bagslag
5. marts 2017
Vis alle

Boost dit depressive immunforsvar

hvad er terapi

Begyndende vinterdepression – få psykologens tre gode råd til at booste dit depressive immunforsvar

Man skønner, at op mod 3-6% af den danske befolkning lider af en behandlingskrævende depression. Tallene for vinterdepressioner er helt oppe på 5-10%. En vinterdepression er kendetegnet ved at dukke op og forsvinde omtrent samme tidspunkt hvert år (jvf. sundhed.dk).

Fælles for begge typer depression er oplevelsen af gennemgribende nedtrykthed, manglende lyst og energi, selvbebrejdelser og øget træthed. Vi ved ikke helt hvorfor nogle er mere modtagelige over for depressioner end andre. Meget tyder på, at det er et samspil mellem flere faktorer. Herunder: traumatiske oplevelser i opvæksten, biologiske sårbarheder og stærke følelsesmæssige eller stresssende begivenheder i nutiden.

Når først depressionen har fat i dig, kan det være svært at bryde den på egen hånd. Men der er nogle forskellige simple ting, du kan gøre selv, for at booste dit depressive immunforsvar i en svær tid.
  • Gør noget godt for dig selv – gerne noget sanseligt: tag et varmt fodbad, gå i spa, spis din yndlingsmad, dyrk din yndlingssport, lyt til musik
  • Mind dig selv om dine bedste sider – hvad er du særlig glad for ved dig selv? Hvad sætter andre pris på ved dig?
  • Tag kontakt til dine venner eller endnu bedre: tag ud sammen, drik en kop kaffe eller øl sammen. Oplev livet sammen
Måske tænker du, at du bare skal tage dig sammen, men er du hårdt ramt, så vil det slet ikke være muligt. Har depressionen for alvor fået tag i dig, så har du brug for hjælp udefra. Enten i form af terapi eller medicin.

Du kan kontakte din egen læge, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvor hårdt du er ramt, og hvad der skal til for at hjælpe dig videre.

Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakt mig på tennamalmos.dk og få en tid til en samtale.
Der er håb forude – det er muligt igen at opleve glæde, lyst og energi.
Stort knus
Tenna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *