gode råd mod stress
Gode Råd Mod Stress
30. april 2017
præstationsangst
Præstationsangst
14. maj 2017
Vis alle

Du er god nok

du er god nok

Du er god nok

 

Tema om selvværd. Læs med hver uge både her på PsykologBloggen og på FaceBook, hvor Psykolog Tenna Malmos blogger om psykologi og det at være menneske.

 

Dårligt selvværd

Jeg har glædet mig til i dag. I dag tager jeg nemlig hul på et af de temaer, som står mit hjerte nær – selvværd. Et kæmpe emne som jeg håber I har lyst til at undersøge nærmere i mit selskab her på bloggen:-)

 

Jer der har læst med noget tid og kender mig, ved at jeg ynder at kalde dårligt selvværd for en folkesygdom, en epidemi. Det er nærmest blevet et fælles livsvilkår, at være inficeret af usikkerhed, selvkritik og selvfordømmelse. Vi er blevet hårde ved os selv, taler nedværdigende og hånligt til os selv. Behandler os selv på måder, som vi aldrig ville behandle andre. Dyrker perfektionismen. Presser os selv til at løbe hurtigere og bliver irriteret på os selv, når vi snubler.

 

Dårligt selvværd sætter dybe spor langt ind i selvforståelsen og helt ud i selvudfoldelsen. Og det er smerteligt velkendt for de fleste af os.

 

Modgiften

 

Jeg er sådan en der samler. Jeg samler ikke på frimærker eller porcelæn. Jeg samler på ord. – Eller faktisk er det sætninger. Sætninger som er selvopbyggende og nærende. Sætninger som jeg kan mærke ind i sjælen. Sætninger som jeg kan tage frem, når jeg har brug for det. Som en slags modgift mod selvkritikken. Måske har du også gode ord eller sætninger, som du siger til dig selv. Sætninger som hjælper dig i kampen mod det dårlige selvværd. Sætninger som minder dig om at møde dig selv med omsorg, forståelse og kærlighed.

 

I dag vil jeg dele nogle af mine sætninger med jer.

 

Ord der heler

 

Du er god nok præcis, som du er. 

 

Ingen er bedre til at være dig end dig.

 

Du har en plads i verden, og den ville ikke være den samme uden dig. 

 

Du betyder noget. 

 

Andre mennesker sætter pris på dig, og afhænger af dig.

 

Gør dit bedste, og drop utopien om at kunne gøre det bedre end det.

 

Vær lige præcis dig selv – den du er. 

 

Du har værdi i dig selv – bare fordi du er. 

 

Du behøver ikke gøre noget – eller være noget – andet end dig.

 

Selvom du kan føle dig forkert, er ingen mere rigtig end dig.

 

Jeg håber, du gav dig selv lov til at mærke effekten af dem. At du turde åbne dig og tro på dem. Måske har du brug for at læse dem igen. Give dig selv tid til at mærke det de gør ved dig. Sådan rigtigt. Vid at der er en sandhed i dem.

 

Du er god nok!

 

Kærlig  hilsen
Tenna

 

Læs med både her på PsykologBloggen og på FaceBook, hvor Psykolog Tenna Malmos blogger om psykologi og det at være menneske. De næste uger er der fokus på selvværd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *