Tænk Positivt – Når Optimisme Giver Bagslag
5. marts 2017
Test dig selv - Har jeg en spiseforstyrrelse?
Test dig selv – Har jeg en spiseforstyrrelse?
19. marts 2017
Show all

Bliv Forårsklar – Slut Fred Med Din Krop

ELSK DIN KROP - ELSK DIG SELV - DU ER LIGESOM DU SKAL VÆRE - VIDUNDERLIG UPERFEKT

Elsk din krop: Er du træt af at ligge i krig med din krop? Har du brug for at møde den med kærlighed i stedet for fordømmelse, så prøv denne kropsbevidsthedsøvelse.

 

Bliv forårsklar – slut fred med din krop

Der står forår i kalenderen og det betyder, at vi er nået til den tid af året, hvor damebladende fortæller os, at det er nu, du skal få styr på sommerkroppen. Moden og tidens kropsidealer dikterer, at du må i gang med træning og nye kure, og tabe de berømte ekstra kilo.

Eller…

Måske er det netop dette forår, at du skal gøre op med fordømmelsen af kroppen og i stedet slutte fred med din krop? Begynde at holde af den, for det den er, uanset om den er tyk eller tynd eller lige midt imellem.

Jeg kender en kropsbevidsthedsøvelse, som kan hjælpe dig på vej. For nogen vil det nok være lidt af en udfordring. Måske kan det endda virke lidt grænseoverskridende. Hvis det er sådan du har det, kan det måske hjælpe at tænke på det som selvforkælelse, som en gave du giver dig selv. For nogle få kan forholdet til kroppen være så belastet, at det kan være angstfyldt at mærke kroppen. Lige meget hvordan du har det, inden du går i gang, er det vigtigt, at du lytter efter og kun gør øvelsen, hvis det føles godt for dig.

LÆS OGSÅ: Test dig selv – har jeg en spiseforstyrrelse

Stimulering af kroppen har den fordel, at det øger vores kropsbevidsthed. Det er en effektiv måde at styrke forbindelse mellem hjernen og kroppen. Når vi vender vores opmærksomhed og omsorg mod kroppen, bliver det lettere for os at behandle den med den nænsomhed og respekt, som den fortjener.

 

Øvelse: Elsk din krop

Rammen

Sæt noget tid af, gerne mellem 10-30 min. Sørg for, at du ikke bliver forstyrret af mobiler eller andet. Tænd et stearinlys eller stil dig i en solstråle. Sæt din yndlings musik på. Gerne noget du kan slappe af til. Sørg for at rummet, som du befinder dig i, er varmt. Tag en lækker creme eller kropsolie og smør din krop ind.

 

Sådan gør du

Gå langsomt frem. Smør område for område med bløde bevægelser. Gør det med kærlighed. Måske kan det være hjælpsomt, at tænke det som om, det var et lille barn, du giver din opmærksomhed.

Fortæl din krop, at du er stolt af den. Du er stolt af det den kan og hjælper dig med. Måske har den båret et barn, måske har den klaret sygdom, måske har den skulle udholde mobberier.

Når du kommer til steder på din krop, som du er mindre tilfreds med, vil jeg opfordre dig til at stoppe op og bruge lidt ekstra tid. Giv de dele ekstra opmærksomhed og omsorg. Måske har du tidligere tænkt eller sagt negative ting om disse områder. Måske har du brug for at love dig selv, at du fremover vil tale med støtte og opmuntring til netop disse steder.

Lyt til din krop. Hvordan har den det egentligt? Hvad har den brug for?

LÆS OGSÅ: Selvværd er kærlighed til dig selv

Kom an forår – du har været længe ventet!

KH

Tenna

Vil du følge med i løbet af ugen, når jeg linker til artikler om psykolog og det at være menneske? Eller bare være sikker på du ikke går glip af ugens blogindlæg, så følg Psykolog Tenna Malmos på Facebook. Du kan enten like siden eller bare følge den anonymt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.