Sådan slipper du angsten og får det godt

I terapien kommer vi til at se nærmere på, hvad der udløser og vedligeholder din angst. Vi ser på hvilke følelser, der ligger under din angst og hjælper din med ar håndtere dem, så du ikke behøver opleve angst i stedet for. Når angsten blive høj, hjælper jeg dig med at håndtere den. Så du kan tage kontrollen i stedet for, at det er angsten der styrer.
Du vil lære dig selv at kende, så du kan stå stærkt på din side - også når du bliver bange. Så du ikke behøver være så bange mere. Så du kan blive tryg.


Derfor får vi angst

Angst er en uundgåelig del af at være menneske, men hvis den tager overhånd, er det vældigt ubehageligt og invaliderende. Flere og flere af os rammes af for høj angst. Vi lever i et samfund, hvor der ikke er plads til os som de hele mennesker vi er. Vi lærer at lægge låg på os selv, holde os tilbage og præstere vores bedste, men alt for ofte betaler vi med et forhøjet angstniveau til følge. Vores nervesystem kan ikke følge med. Vi bliver bange, selvom der ikke er nogen ydre reel fare på færde. Selvom om vi godt ved, at vi er i sikkerhed. Har du det sådan, skal du vide at langt de fleste af os, kan lære at håndtere angsten, så vi igen kan få et godt liv.

Bestil en tid her

Advarselstegn på at du lider af angst

  • Du er ofte bange eller angst i situationer, hvor der ikke er nogen reel fare.
  • Du får ondt i maven ud af det blå. Eller åndenød og hjertebanken.
  • Der er ting i dit liv, du ville ønske du kunne, men som ikke er mulige, fordi du er for bange, til at turde gøre det.
  • Du kan føle dig handlingslammet af angst eller du oplever at "klappen går ned".
  • Du kan have en konkret fobi, fx for at tage bussen eller for bakterier.
  • Du oplever præstationsangst elle eksamensangst på din uddannelse eller dit arbejde.

Læs mere på PsykologBloggen

Angst er jævnligt et tema på PsykologBloggen. Læs med her, og få flere tanker om psykologi og det at være menneske og få gode råd til at komme videre.